• このエントリーをはてなブックマークに追加

キリン横浜ビレッジ(鶴見区)




【Spot:キリン横浜ビレッジ】


日本で初めて産業として継続的にビールの醸造・販売を開始したのがここ横浜。その100年以上の歴史の中で磨き上げられた技術と開発力、職人のこだわりを実感できるのが「キリン横浜ビレッジ」ブルワリーツアー(工場見学)。ツアーの最後にはできたてのキリンラガーと一番搾りの試飲がなんと3杯まで可能。こだわりのキリンの味を体験してみては?


The history of Beer in Japan had begun in Yokohama as an industry. More than 100 years of history brings development power and its skills in which you can feel in this place, Kirin Yokohama Village, Brewery Tour. You will be obtain three glasses of beer at the end of the tour.


 



1870(明治3)年に米国人コープランドが「スプリング・バレー・ブルワリー」醸造所をこの地(キリン園公園・北方小学校付近)に設立し、日本で初めて産業として継続的にビールの醸造・販売を開始しました。コープランドはその功績から「日本ビール産業の祖」と呼ばれています。当時この地域は天沼と呼ばれていて、清泉が湧出していたそうです。


In 1870, Copeland from United State had established Spring Valley Brewery which started the history of beer industry. His contribution to the industry was high and it is called as Ancestor of Japanese Beer industry.


 



※現在の工場キリン横浜ビレッジ


1885(明治18)年「スプリング・バレー・ブルワリー」の土地と建物は、トーマス・グラバーらが設立した「ジャパン・ブルワリー」に引き継がれ、1888(明治21)年に「キリンビール」が発売されました。1907(明治40)年に「ジャパン・ブルワリー」の事業を引き継ぎ「麒麟麦酒株式会社」が設立され、1923(大正12)年の関東大震災で工場が倒壊するまでビール産業の歴史を刻みつづけたそうです。その後、1926(大正15)年「麒麟麦酒株式会社」は現在の鶴見区生麦に新工場を完成させ、現在に至っています。


In 1885, the property of Spring Valley Brewery was turned over to Japan Brewery which was established Thomas Glover, and the Kirin Beer was about to start to deliver. In 1907, Japan Brewery was secondly turned over to Kirin Beer since the Great Kanto Earthquake was happened, in 1923.  In 1926, it was moved to Tsurumi area which is current location.


 



愛飲者との触れ合いの場「キリン横浜ビアビレッジ」では、ブルワリーツアー(工場見学)をはじめ、さまざまなイベントを体験できます。ビールの製造工程(原料、仕込み、発酵・貯蔵、ろ過、パッケージング)を専属のガイドが迫力ある映像、展示物で、詳しく説明をしてくれます。


Visitors can experience many events in Kirin Yokohama Beer Village. Beer manufacturing process is good to know and movies and many exhibited objects assists to understand which could be good for education too.


 



 途中ビールに使用されているホップや麦を触る事も可能。原材料が出来たてのビールまでにはかなりの時間をかけて作られます。


Visitors can touch pop and wheat.  It takes quite long time to end up all manufacturing procedure.


 



 ツアーの最後には、お待ちかねのできたてのキリンラガーと一番搾りの試飲がなんと3杯まで可能なんです。またお菓子やソフトドリンクも用意してくれているのでお子さんと参加しても安心です。ツアーの参加には事前予約が必要ですので詳細はキリン横浜ビレッジまでお問い合わせください。


In the end of tour, visitors can drink three beers! Little snake and non-alcohol drink is also available. In order to attend this tour, you must book beforehand.  Check and ask Kirin Yokohama Village. 


 


 


キリン横浜ビレッジ


横浜市鶴見区生麦1-17-1 キリンビール(株) 横浜工場内


キリン横浜ビアビレッジ


045-503-3013(10~17時)


月曜日定休日


キリン横浜ビレッジホームページはこちらをクリック



  • このエントリーをはてなブックマークに追加